Pievagrybių, špinatų ir ožkos sūrio gėris su 2 paslaptimis

Labai skanus ir lengvas mano sufantazuotas būdas paruošti pievagrybius, bei dvi paslaptys-nepaslaptys kaip tai padaryti dar geriau:)

Reikės:

  • 500g nedidelių pievargrybių
  • 100g špinatų (šviežių arba šaldytų)
  • rūkyto ožkos sūrio (fetos arba parmezano)
  • Pusės citrinos sulčių
  • 3 skiltelių kapoto česnako
  • kelių šaukštų kapotų šviežių petražolių
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus (arba sviesto)
  1. Grybukus nuplaunam, perpjaunam per pusę ir… pirmoji citrininė paslaptis! Grybus užpilam citrinos sultimis, gerai išmaišome ir paliekam 5 min pasimarinuoti. Tai duoda nuostabų baltumo efektą – kepami grybukai neparuduoja, išlieka sniego baltumo ir turi vos juntamą, malonią citrinos gaidelę.
  2. Antroji itališka paslaptis – įkaitintame aliejuje kelias minutes apkepam česnaką IR kapotas petražoles! (tikrai taip, mes, įpratę petrazolėmis gardinti tik jau baigtą patiekalą, o italai, labai daug kur česnaką apkepa su petražolėmis pirminiame patiekalo gaminimo etape – tai suteikia nuostabų aromatą aliejui, patiks ir tiems, kurie šiaip jau petražolių nevirškina).
  3. Į aliejų suverčiam grybukus ir nuolat maišydami kepam, kol išleidžia skystį, kuris išgaruoja ir gražiai apskrunda.
  4. Pabaigoje sudedam špinatus į grybukų masę, patroškinam dar kelias minutes, beriam druskos ir pipirų, o pabaigoje užbarstom smulkintu rūkytu ožkos sūriu (ar kitu pasirinkimu) ir gerai išmaišom.

Man – labai labai skanu:)

One thought on “Pievagrybių, špinatų ir ožkos sūrio gėris su 2 paslaptimis

  1. Dautartė says:

    Labai idomus patiekalas. Uzsirasau i sarasiuka “Isbandyti”. Aciu :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: