Šiandien pusryčiams vietoje tradicinių sumuštinių (kurių aš nevalgau) mano mėgiami kepti baklažanų suvožtiniai:)
Produktų reikės vos kelių :
- 1 baklažano
- 50g rūkyto ožkos sūrio (aš perku Rimi, ekologiškų produktų skyrelyje)
- Druskos, pipirų
- Mėgiamų žolelių – baziliko, mairūno, raudonėlio, provanso mišinio ar k.t
- Tradiciškai – baklažaną supjaustom į 4 ilgas riekes, padruskinam, prislegiam ir paliekam 20min. Nuplaunam, nusausinam ir kepam grilio keptuvėje, kol suminkštėja. Tada pabarstom pipirais.
- Ožkos sūrį sutrupinam gabaliukais ir apvoliojam prieskoninėse žolelėse.
- Ant iškepusių baklažanų riekių lygiai užbarstom rūkytą ožkos sūrį su žolelėm ir jas suvožiam. Tada dar įdedu 1,5minutei į mikrobangę, kad sūris apsilydytų. Gėris!
Valioo! labai džiugu, kad lietuviškoje padangėje taip sparčiai daugėja kulinarinių blogų ;)>>O dar labiau temą, ačiū už puikų receptą, kuriuo tikrai pasinaudosiu, nes tiesiog nekenčiu aliejuje keptų baklažanų (net ir nusausinus juos popieriniu rankšluočių, man jie būna per riebūs).>>Ačiū dar kartą!
kad baklažanai neprisigertų labai riebalų, reikia kepant naudoti ryžių aliejų. Jis nesusigeria taip į baklažanus.