Baklažanų suvožtiniai su rūkytu ožkos sūriu

Šiandien pusryčiams vietoje tradicinių sumuštinių (kurių aš nevalgau) mano mėgiami kepti baklažanų suvožtiniai:)

Produktų reikės vos kelių :

  • 1 baklažano
  • 50g rūkyto ožkos sūrio (aš perku Rimi, ekologiškų produktų skyrelyje)
  • Druskos, pipirų
  • Mėgiamų žolelių – baziliko, mairūno, raudonėlio, provanso mišinio ar k.t
  1. Tradiciškai – baklažaną supjaustom į 4 ilgas riekes, padruskinam, prislegiam ir paliekam 20min. Nuplaunam, nusausinam ir kepam grilio keptuvėje, kol suminkštėja. Tada pabarstom pipirais.
  2. Ožkos sūrį sutrupinam gabaliukais ir apvoliojam prieskoninėse žolelėse.
  3. Ant iškepusių baklažanų riekių lygiai užbarstom rūkytą ožkos sūrį su žolelėm ir jas suvožiam. Tada dar įdedu 1,5minutei į mikrobangę, kad sūris apsilydytų. Gėris!

2 thoughts on “Baklažanų suvožtiniai su rūkytu ožkos sūriu

  1. Egle says:

    Valioo! labai džiugu, kad lietuviškoje padangėje taip sparčiai daugėja kulinarinių blogų ;)O dar labiau temą, ačiū už puikų receptą, kuriuo tikrai pasinaudosiu, nes tiesiog nekenčiu aliejuje keptų baklažanų (net ir nusausinus juos popieriniu rankšluočių, man jie būna per riebūs).Ačiū dar kartą!

  2. Asta says:

    kad baklažanai neprisigertų labai riebalų, reikia kepant naudoti ryžių aliejų. Jis nesusigeria taip į baklažanus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: