Morkų sriuba arba oranžinis vakaro stebuklas

Kaip pilką vakarą paskaidrinti oranžine ugnele? Ogi pasigaminti indišką trintų morkų stebuklą:)

Šiai sriubai reikės:

  • 450g morkų
  • 2 apelsinų sulčių
  • 1,2 l daržovių sultinio
  • 1 saldžios paprikos (galima ir nedėti)
  • 1 aitrios paprikos ankšties be sėklyčių
  • 2 a.š maltų kmynų
  • 1a.š saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 a.š maltos kalendros
  • šviežios kalendros pabarstymui
  • 0,5 a.š imbiero miltelių
  • svogūno
  • česnako
  • druskos, pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  1. Alyvuogių aliejuje 4min kepinam smulkintą svogūną, dedam trintą česnaką, smulkiai pjaustytą aitrųjį pipirą, beriam kmynus, kalendrą, imbierus ir paprikos miltelius. Viską išmaišom ir kelias minutes ant nedidelės ugnies pakaitinam.
  2. Beriam i puodą su prieskoniais smulkintas saldžiąsias paprikas, morkas, užpilam daržovių sultiniu. Sumažinam ugnį, uždengiam dangtį ir leidžiam 20 min linksmai paburbuliuti.
  3. Daržovėm išvirus pertriname, išspaudžiam apelsinų sultis (tai padaryti l. paprasta per pus perpjovus apelsiną ir į minkštimą smeigiant ir sukant šakutę) ir pabarstom šviežiom kalendrom, gardinam pipirais ir druska.

Skanu, sotu, pikantiška ir labai šilta…:) Vien nuo sriubos spalvos linksmiau pasidaro:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: