Kepti baklažanai su rūkyta skumbre

Labai greitai paruošiamas, paprastas, bei skanus įdarytas baklažanas.

Reikės:

  • 1 baklažano
  • 200g karštai rūkytos skubrės
  • riekelėm pjaustyto pomidoro
  • tarkuoto Džiugo, ar kito sūrio (nebūtinai)
  • baziliko
  • druskos, pipirų
  1. Baklažaną perpjaunam per pusę, išpskobiam vidų taip, kad gautųsi “laivelis”. Gausiai apibarstom druska, prislegiam ir paliekam 20min “nusisunkti”. Tada baklažanus nuplaunam ir nusausinam su popieriniu rankšluosčiu.
  2. Įkaitinam orkaitę arba grilio keptuvę (kurią aš naudoju daržovių kepimui be riebalų – tiesiog šiek tiek patepu suvilgytu aliejuje teptuku)
  3. Jei kepam orkaitėje viskas labai paprasta – baklažaną įdarome pjaustytos skumbrės gabaliukais, ant viršaus uždedam pomidorų riekeles, užbarstom sūriu ir kepam.
  4. Jei gaminam grilio keptuvėje – pirmiausiai iš abiejų pusių apkepam neįdarytus baklažano laivelius, tada sudedam skumbrę, pomidorus ir sūrį ir dedamį mikrobangę keliom minutėm, kad sušiltų skumbrė ir sumikštėtų pomidoras.
  5. Iškepus gardinam druska, pipirais, bazilikais.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: