Karameliniai kalafijorai su cinamonu ir kardamonu

Žiedinis kopūstas kaip ir panyras ar tofu – produktas, kuris pats iš savęs skonio daug neturi, bet puikiai “pasiima” geriausias su juo naudojamų prieskonių kvapų ir skonių savybes. Nusižiūrėjau šį receptą iš nuostabaus, jogų mitybos puslapio čia. Iš pradžių kiek akis pavarčiau pagalvojus kaip derės cukrus ir žiediniai kopūstai, bet galiu pasakyti – kad viskas dera, o kvepia tai iš vis nuostabiai:)

Reikės:

  • žiedinio kopūsto, suskaidyto žiedynėliais
  • kelių smulkintų česnako skiltelių
  • smulkinto šviežios imbiero šaknies gabaliuko
  • džiovintos aitriosios paprikos ankšties (pasirinktina)
  • 0,5 a.š cinamono
  • 0,5 a.š kardamono
  • 0,5 a.š maltų kmynų
  • 0,5 a.š ciberžolės
  • 0,5 a.š maltos kalendros
  • 0,5 a.š kumino sėkliukių
  • 5-8 kariolapelių (arba 1-2 lauro lapų)
  • 1,50,5 a.š muscovada cukraus (arba medaus)
  • 1-2v.š vandens
  • druskos
  • aliejaus
  1. Įkaitintame aliejuje kelias minutes pakepame aitriają papriką, kuminų sėklas ir laimo lapelius.
  2. Tada sudedam česnaką ir imbierą ir dar pakepam minutėlę.
  3. Suberiam maltus prieskonius: kalendrą, kmynus, cinamoną, kardamoną, išmaišome ir pakepam 30s.
  4. Pagaliau į keptuvę suverčiam kalafijorų žiedynėlius, suberiam ciberžolę, išmaišome ir pakepinam apie 7min kol kalafijorai šiek tiek apskrus.
  5. Įpilame porą šaukštų vandens, sudedam cukrų ir pagardinam druska, sumažinam ugnį ir leidžiame kalafijorams dar šiek tiek pasitroškinti (5-10min). Man vis tiek norėjosi šiek tiek rūgšelės, tai aš pasigardinau šviežios citrinos sultimis. Skanaus!
About these ads

3 thoughts on “Karameliniai kalafijorai su cinamonu ir kardamonu

  1. Vilma says:

    Aš kaip tik sukau galvą, ką įdomaus nuveikti su žiediniais kopūstais šaldiklyje, nes noriu pribaigti atsargas prieš užkraunant šviežiomis gėrybėmis. Bandysiu! :)

  2. Sparnuotis says:

    Vilma, aš rekomenduoju orkaitėje tau išsikepti tokius kopūsčiukus – truputį juso apvolioti alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, pabarstyti cukrumi ir pakepti 20-30min nuolat pamaišant. Jie tokie tada karamelizuoti ir traškūs gaunasi, skanumėlis:)

  3. Egle says:

    Aš tai mėgstu ir žalius griaužti ;) Man patinka, kad jie tokie traškūs, bet nekieti :) Ir orkaitėje kepti su kariu patinka, ir troškinti dar. O tokių štai dar nebandžiau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 62 other followers

%d bloggers like this: