Indiškai kepti kopūstai su kokosu

Pagaliau pavyko! Net kelis kartus bandžiau indiškai išsikepti kopūstus, bet vis nepavykdavo dėl prieskonių derinio (manąjam skoniui būdavo per aitru). Bet mane labai žavėjo pati idėja, kad nereikia kopūstų kankinti po 45min-1,5valandos keptuvėje (kaip europiečiai daro), o užtenka vos 10 minučių jiems iškepti. Tokie maloniai “al dente” – man patys skaniausi. Ir pagaliau radau “savajį” egzotinių prieskonių derinį – kokosas suteikia svajingo saldumo, kario lapeliai nuostabų aromatą, o pakeptos garstyčių sėklos švelnų riešutų skonį. Niam:)

Reikės:

  • 500g plonais griežinėliais pjaustyto kopūsto
  • 1 didelio plonom skiltelėm pjaustyto svogūno
  • 1v.š garstyčių grūdelių (sėklyčių, ne padažo:)
  • 1a.š ciberžolės (kukurmos)
  • 1 smulkiai pjaustytos, šviežios ir be sėklų aitriosios paprikos (aš naudoju džiovintą ir mirkytą jogurte čili – labai švelnus skonis)
  • 10-12 kario lapelių (labai rekomenduoju įsigyti, nuostabus dalykas. Apie kario lapelius labai gražiai parašius Jūratė čia)
  • 2v.š tarkuoto kokoso (super – šviežias, bet jei neturite, užpilkite džiovintą verdančiu vandeniu, palikite 15min pabrinkti ir nusausinkite)
  • 100ml karšto vandens
  • druskos
  1. Ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinam aliejų ir suberiam garstyčių grūdelius, laimo lapelius ir čili. Pakaitinam kelias minutes, kol garstyčios pradės pokšėti.
  2. Tada suberiam svogūną, išmaišome ir pakepam 2-3 min, kol jis suminkštėja.
  3. Padidinam ugnį, suberiam ciberžolę ir kopūstus. Gerai išmaišome, kad kopūstai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais (kukurma nudažo kopūstus nerealiu geltonumu). Apkepam 3 min.
  4. Tada į keptuvę supilam vandenį, uždengiam, sumažinam ugnį ir kartais pamaišant paliekam pasitroškinti 7 min, kol vanduo išgaruos. Kopūstai turi šiek tiek suminkštėti, bet neprarasti savo malonios tekstūros (kad būtų ką pakramtyti).
  5. Pabarstom druska, kokoso drožlėmis ir skanaujam! Jėga!
About these ads

12 thoughts on “Indiškai kepti kopūstai su kokosu

  1. Jurate says:

    Mmmmmmmmm kopustai su kokosu – gardu!

    Matau, kad kario lapu isigijai. Ar Lietuvoje kur nors radai nusipirkti?

  2. Sparnuotis says:

    JŪrate, nuostabus dalykas kario lapeliai, deja, šviežių Lietuvoje nesu mačius, bet va pas Vladą Skonio Studijoje yra džiovintų. Labai jais džiaugiuosi.

  3. Jurate says:

    Kaip saunu, cia tokia retenybe uz Indijos ribu. Saunuolis Vladas! :o) Dziovinti irgi yra labai gerai, tik juos paskrudinti pradzioje labiau reikia, kad skonis ir aromatas geriau atsiskleistu — kaip matau tu taip ir darei :o)

  4. rūtuliukas says:

    gerulis koks :) visada dėmesį patraukia tokie receptai.

  5. Sparnuotis says:

    Jūrate, o gal tu žinai su kuo naudojami laimo lapeliai? Aš irgi pas Vlada nusipirkau, bet jie man taip neatsiskleidžia kaip kari.. O dėl paskrudinimo, tai būtinai, aromatas dieviškas tada:)

  6. Sparnuotis says:

    Rūtuliuk, man irgi, kuo didesnis netikėtumas derinant produktus, tuo smagiau:)

  7. rūtuliukas says:

    taip.. tokie skanūs neįprasti atradimai labiausiai ir džiugina. kai tik pasveiksiu [dabar vis tiek skonio nejaučiu :( ], pabandysiu šitą variantą. Nors dar < HREF="http://dangiski-migdolai.blogspot.com/2009/01/traks-ir-kvapns-iediniai-kopstai.html" REL="nofollow"> Traškūs ir kvapnūs žiediniai kopūstai indiškai<> laukia savo eilės..

  8. Sparnuotis says:

    Rūtuliuk, sveik greičiau, kad ir skoniu ir pavasariu galėtum pilna širdžia pasidžiaugti:)

  9. Jurate says:

    Laimo lapeliai yra rugstoki ir kartoki ir labai tinka tailandietiskiems patiekalams (visokiems “Thai curry”). As kol kas dar neuztikau indisku receptu su laimo lapeliais, bet man dar mokytis ir mokytis, ir mokytis… :o)

  10. Jurate says:

    Si savaitgali teko ragauti labai skaniu patiekalu is Birmos virtuves ir kaip tik labai daug laimo lapeliu buvo prideta visur. Mes patys namie tik dziovintus naudojam, bet si karta atkreipiau demesi i sviezius po musu pastarojo “pokalbio” :o) Iki paskutinio visus isgraibiau, nes labai tiko ir patiko :o)

  11. Sparnuotis says:

    Jūrate, o tu džiovintus lapelius troškiniuose palieki, ar išimi? Jie juk kaip ir nevalgomi? O gal šviežius galima valgyti kaip kokias kalendras?:) Kaip ten yra?:)

  12. Jurate says:

    Dziovintus lapelius as isimu, o sviezius suvalgiau su pagardziavimu. Kiti gal kitaip elgiasi :o)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 61 other followers

%d bloggers like this: